2024. április 28. - Valéria

Továbbra sem találják a kalandort

Továbbra sem bukkantak a már majdnem egy hete Nevada állam felett eltűnt Steve Fossett milliárdos kalandor gépére, közölte vasárnap a Polgári Légirendészet egyik tisztje. A hétvégén nagyjából 45 repülőgép és helikopter próbálta megtalálni a több rekordot
2007. szeptember 10. hétfő 09:50 - Hírextra

A kutatók több, korábban lezuhant, de eddig ismeretlen roncsra bukkantak, de a hétfőn lezuhant kisrepülőt még mindig nem sikerült megtalálni.

Az eltűnt milliárdos elleni kutatás közben az eltűnt milliárdos gépét nem, csak hat, korábban lezuhant gép roncsait sikerült megtalálni a majdnem 26 ezer négyzetkilométernyi területen. A roncsok, köztük az amerikai haditengerészet egy repülője évtizedek óta fekszenek, és jól mutatják milyen nehéz feladat megtalálni egy kisgépet a területen.

Repülési szakértők szerint nagyjából 150 repülőgép tűnt el Nevada államban az elmúlt ötven évben. A most megtalált roncsokban nem találtak holttesteket.

A kutatók vasárnap már főleg a repülőtér körüli, nagyjából hetven kilométer sugarú körre koncentráltak, mivel a legtöbb repülőgép közvetlenül felszállás után, vagy a leszállást megelőzően zuhan le.

A 63 éves pilóta hétfőn, helyi idő szerint reggel kilenc órakor szállt fel egy Reno városától 130 kilométerre dél-keletre találhatói repülőtérről. Azután kezdték meg utána a kutatást, hogy családja jelezte, nem tért vissza. A Polgári Légirendészet szóvivője szerint a pilóta déli irányba indult, négy-öt órás utazásra elegendő üzemanyaggal. A gépen volt elektromos nyomkövető berendezés is, de azt nem árulták el, hogy sikerült-e fogni annak a jelét.

Fossett volt az első, aki leszállás és üzemanyag-utántöltés nélkül megkerülte a Földet egyszemélyes repülőgépével. Richard Branson közvetlenül Fossett eltűnése után még optimistán azt nyilatkozta, hogy a pilóta valahol a gépe mellett áll és várja, hogy valaki végre felvegye - a brit iparmágnás szponzorálta Fossett egy korábbi rekordkísérletét. Branson szóvivője elmondta, hogy Fossett kiszáradt tómedreket keresett egy szárazföldi gyorsasági rekordkísérlethez.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását