2024. május 7. - Gizella

Lezsák átvette a NOE petícióját

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke vette át szombat délben a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökétől azt a petíciót, amelyet a NOE több társszervezetével együtt írt az Országgyűlésnek. A petícióban a többi között a tandíj és az egészségügyi r
2007. szeptember 8. szombat 15:43 - Hírextra
A déli órákra legalább 10 ezer ember gyűlt össze a Kossuth téren. A Parlament előtti terület teljesen megtelt, de sokan álltak a szemben lévő kis utcákban, illetve az Országház előtti útszakaszon is. A 2-es villamos nem jár, a Kossuth tér felé vezető utcák közül többet lezártak.

A petíció átadása előtt Szabó Endre, a NOE elnöke, illetve a szervezet főtitkára is beszédet mondott, és felszólalt Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke is. Valamennyien a kormány reformintézkedéseit, így a tandíj bevezetését, az egészségügyi rendszer átalakítását, a családi támogatások megváltoztatását, továbbá a többbiztosítós rendszer tervét kritizálták. Felrótták az érdemi egyeztetések hiányát, illetve a szakmai szervezetek véleményének figyelmen kívül hagyását. Többször kritizálták a választott országgyűlési képviselőket is, akik szerintük nem megfelelően képviselik érdekeiket. Szabó Endre például azt mondta, hogy " nem akarják, hogy a felelőtlen országgyűlési döntéseket gyermekeink szenvedjék meg".

A demonstráción megjelent több érdekvédelmi szervezet vezetője, például Cser Ágnes, az EDDSZ elnöke, Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke és több kereszténydemokrata politikus, mint mondták, magánemberként. Meg nem erősített információk szerint a tömegben több fideszes parlamenti képviselő is jelen van.

A felszólalások között többször felhangzott a Gyurcsány, takarodj! rigmus. A Kossuth tér környékén sok rendőr van, de nem kellett beavatkozniuk. A petíció átadása után többen elindultak a Kossuth térről, így folyamatosan csökken a Parlament előtt lévők száma.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását