2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Magyarországot is elérte a dunai árhullám

Péntek reggel 450 centiméteres vízállást mértek Nagybajcs térségében a Dunán, ezért az Észak - dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság 6 órától első fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a folyó Vének és Dunaremete közötti szakaszán. A szake
2007. szeptember 7. péntek 10:06 - Hírextra

Az előrejelzések szerint a Bécsi - medencében valamint a Duna ausztriai mellékfolyóinak vízgyűjtőjén újabb 30 - 60 miliméter eső várható. E mellett a Traunon és az Ennsen már most intenzív az áradás. Nagybajcsnál még csak kismértékű emelkedést mértünk de mivel a Duna vízszintje reggelre meghaladta a 450 centimétert, azonnal árvízvédelmi készültséget rendeltünk el - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Janák Emil az Észak - dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője.

A szakemberek szerint a folyó tetőzési szintje Nagybajcsnál eléri majd a harmadfokú készültséget is ezért már most felhívják a csónakházak és az ártérben lévő épületeinek figyelmét a veszélyre.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását