2024. május 5. - Györgyi

Fidesz: Nyilvános guargumi listát!

A Fidesz felszólítja Lamperth Mónikát, hogy hozza nyilvánosságra a szennyezett guargumit tartalmazó élelmiszerek listáját. Ezt Koszorús László, a párt országgyűlési képviselője mondta pénteken az MTI-nek.
2007. szeptember 7. péntek 13:33 - Hírextra

Az ellenzéki képviselő közölte: a Fidesz arra szólítja fel Lamperth Mónika szociális és munkaügyi minisztert, hogy azonnali hatállyal hozza nyilvánosságra azokat a termékeket, amelyek az egészségre károsak, hiszen szennyezett guargumit tartalmaznak.

"Lamperth Mónika éljen az élelmiszer nyomonkövetési rendszer és a nyilvánosságra hozatal lehetőségével, és ne nézze hülyének a magyar vásárlókat, ne etessenek meg minket mérgezett élelmiszerekkel" - tette hozzá Koszorús László.

Mint megjegyezte, a guargumi botránynak még mindig nincsen vége, hiszen ezen a héten is több tonnányi élelmiszert kellett visszavonnia a hatóságnak. Nem fogyasztóvédelem, amelyben eltitkolják előlünk, hogy még mindig több olyan élelmiszer lehet a boltok polcain, amely potenciálisan károsítja az emberek egészségét - jelentette ki a fideszes képviselő.

A Fidesz nem érti, hogy Lamperth Mónika miért nem használja azokat az eszközöket, amelyek "egy ilyen botrány esetén már régen kiszűrhették volna ezeket az élelmiszereket". Koszorús László emlékeztetett arra, hogy az élelmiszer nyomonkövetési rendszer tavaly január óta működik Magyarországon. Ezzel a rendszerrel nemcsak azt lehet megállapítani, mely élelmiszergyártók vásároltak a szennyezett guargumiból, hanem azt is ki lehet szűrni, milyen élelmiszerekbe keverték azt bele - tette hozzá.

Az ellenzéki párt felelősségteljes lépéseket vár el az adófizetők pénzéből fenntartott hatóságoktól, valamint az illetékes minisztériumoktól.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását