2022. augusztus 12. - Klára

Draskovics átszervezi a tárcát, az autósok megint ráfáznak

További átszervezések, racionalizálások várhatók a gazdasági tárcánál Draskovics Tibor, a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter javaslatai szerint - írta a pénteki Napi gazdaság.
2007. szeptember 7. péntek 09:28 - Hírextra
A minisztériumnál megszüntetnék a befektetés-ösztönzéssel foglalkozó ITDH és a tárca főosztályai között kialakult párhuzamosságokat - írta a lap a birtokába került javaslatokra hivatkozva.

E szerint a tervek között szerepel az is, hogy kiszerveznék a gazdasági tárcából a befektetés-ösztönzéssel kapcsolatos feladatokat, az ITDH pedig a kereskedelemfejlesztésben térítéses szolgáltatásokat nyújtana a magyar vállalatoknak.

A Nemzeti Közlekedési Hatóságból (NKH) kiszerveznék a személygépkocsik vizsgáztatását; ez az átszervezés 600 embert érintene, ők a jövőben így nem köztisztviselők, hanem "egyszerű munkavállalók" lennének. Ami olcsóbb az államnak, nem lesz viszont olcsóbb az autósnak, ugyanis míg ma egy személygépkocsit 7800 forintért vizsgáztatnak az NKH munkatársai, addig ez az akkreditált helyeken húszezernél is többe kerül - mutat rá a cikk.

A hosszabb távú tervek szerint a jogosítvány megszerzését, az elméleti és gyakorlati vizsgák lebonyolítását is külsős cégekre bíznák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását