2024. április 29. - Péter

A német férfi csak enni jár a konyhába

Nem kedvelik, sőt kifejezetten kerülik a német férfiak a házimunkát. Legalábbis ez tűnt ki abból a legfrissebb felmérésből, amelynek eredményeit csütörtökön hozták nyilvánosságra Berlinben.
2007. szeptember 7. péntek 09:11 - Hírextra
Az adatokból feketén-fehéren kitűnt, hogy több mint hatvan százalékuk csakis enni vagy inni jár ki a konyhába, s a mosogatásra, vagy épp a tűzhely megtisztítására még csak álmában sem gondol. De ugyanez a helyzet a fürdőszoba takarításával is, nem is beszélve a szobákról, a porszívót igazából látni sem akarják.

A közvélemény-kutatás során a válaszadó férfiak túlnyomó többsége elismerte, hogy a főzést vagy a takarítást éppenséggel nem neki találták ki. Számukra marad a kert rendben tartása, s a különböző szerelések, vagy éppen az autó javítása. Ezek azok a területek, amelyeken a német férfiak némelyest javíthatnak az életük párja által adott, nem éppen jónak minősíthető bizonyítványon.

Érdekes módon ugyanakkor a felmérés rámutatott arra is: minél hosszabb ideig tart egy házasság, a férfiak annál inkább hajlanak arra, hogy beadják derekukat, s olykor azért mégis a kezükbe vegyék a porszívót vagy a szemétlapátot.

S hogy ezzel szemben mi a kedvenc hobbijuk, arra szintén most derült fény. Aligha meglepő módon a televízió és az újság, az internet, vagy épp egy-két sör a barátok társaságában.

Egy, a témával foglalkozó európai uniós jelentés a közelmúltban arra mutatott rá, hogy a német férfiak ebből a szempontból nem sokban különböznek európai kollégáiktól. Csak éppen a huszonhét tagország listáján ezen a téren az utolsók között kullognak. Ez azonban - mint a válaszokból kitűnt - őket kevéssé aggasztja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását