2024. május 4. - Mónika, Flórián

Bioétel és borfesztivál Hajdúszoboszlón

Bioétel és borfesztivállal hosszabbítja meg a nyári turisztikai szezont immár ötödik esztendeje a Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesülete, az idei fesztivált szeptember 14. és 16. között rendezik meg a helyi Szent István parkban - jelentette be Istók Csaba
2007. szeptember 6. csütörtök 18:12 - Hírextra

Elmondása szerint a gyógyvíz mint elsődleges turisztikai vonzerő mellett a Hortobágy és a biogazdálkodásáról híres Balmazújváros közelsége indokolta, hogy az egészséges élelmiszerek fesztiváljával hosszabbítsák a szezont a nemzetközi hírű fürdővárosban. Az idén 30 pavilonban 15 hazai borászat kínálja majd a bioételekhez ajánlott nedűt, 15 vendéglátós főz folyamatosan a fesztiválon, amelyen mintegy 20-25 ezer vendégre számítanak.

Máté Lajos, a helyi önkormányzat idegenforgalmi bizottságának elnöke elmondta: tervezik a találkozón készített bioételek receptkönyvének megjelentetését.

Kiemelte a kínálatból a hortobágyi bioszalámit és biosajtot, de készül a fesztiválon köcsögös bab, babos káposztás csülök, gulyás, pacalpörkölt csakúgy mint kemencés szilváslepény - természetesen minden bio alapanyagból.

Utóbbit egyébként a biokultúra Hungária Kft., szakemberei a helyszínen folyamatosan ellenőrzik.
Kerek László, a találkozó szervezője reményét fejezte ki, hogy a háromnapos hajdúszoboszlói biofesztivál előbb-utóbb 365 napossá válik.

Magyarázatul hozzátette: elsősorban a környékben termelt jó minőségű áru fogyasztásával terjeszthető ki egész évre a fesztivál.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a fesztivál keretében először rendeznek Hajdúszoboszlón országos régiségvásárt, ahol 40 régiségkereskedő kínálja a portékáját a fürdővárosban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását