2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Vége a metrósztrájknak

Az eredetileg 72 órásra tervezett sztrájkot felfüggesztik, mivel biztosítottnak látják a dolgozók munkáját és nyugdíját - jelentette be az RMT, a legnagyobb tömegközlekedési érdekvédelmi szervezet. A brit főváros tömegközlekedési vállalatának szóvivője sz
2007. szeptember 5. szerda 11:46 - Hírextra
Az RMT tagjai hétfő délután szüntették be a munkát. A tizenkét metróvonal közül kilencen teljesen szünetelt a forgalom, kettőn közlekedtek a szerelvények, egy vonalon pedig részleges volt a szolgáltatás. A munkába sietők így csak busszal és vonattal utazhattak, vagy pedig gyalogolniuk kellett. A buszokra alig lehetett fölférni, sorok kígyóztak a megállókban.

Az RMT azután döntött a sztrájk mellett, hogy a hálózatot fönntartó magánvállalatot csődeljárás alá vonták. A szakszervezet pénteki gyűlésén dönt jövő hétre tervezett újabb munkabeszüntetéséről.

Ken Livingstone, London polgármestere szerint ez az első olyan eset a történelemben, amikor egy szakszervezet annak ellenére kezdett sztrájkba, hogy már teljesítették a követeléseiket. Gordon Brown brit miniszterelnök teljesen alaptalannak nevezte a sztrájkot, és felszólította a dolgozókat, hogy folytassák a munkát.

Két kisebb szakszervezet még hétfőn visszavonta a sztrájkfölhívását, miután megfelelő garanciákat kaptak a londoni közlekedési vállalattól.

Gazdasági szakértők szerint a munkabeszüntetés naponta 50 millió font (mintegy 19 milliárd forint) kárt okoz a városnak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását