2024. május 18. - Erik, Alexandra

Orbán a Magyar Gárdáról értekezett a nagykövetenek

A Fidesz elnöke szerint a Magyar Gárda megalapítása rossz válasz a Magyarországon tapasztalható problémák, a válság megoldására; Orbán Viktor erről - az orbanviktor.hu internetes portál szerint - a Budapestre akkreditált nagykövetekkel folytatott tanácsko
2007. szeptember 5. szerda 19:39 - Hírextra
Orbán Viktor és a Fidesz egyre nyögvenyelősebb megfogalmazásokba menekül, hogy a külföld felé úgy tűnjön, elhatárolódnak a Magyar Gárdától, de a szélsőségesek továbbra is kacsintásnak érezhessék a mondataikat - nyilatkozta az elhangzottakra reagálva az MSZP szóvivője.

Orbán Viktor a Jobbik által nemrégiben létrehozott szervezetről a tanácskozáson még azt is mondta: a krízis megoldásának demokratikusnak és erőszakmentesnek kell lennie. A pártelnök a Magyar Gárda kapcsán emlékeztetett arra, hogy az Európai Parlamentben Szájer József, a Fidesz delegációvezetője tett már nyilatkozatot a Magyar Gárda ügyében.

Martonyi János, az Orbán-kormány külügyminisztere - aki szintén részt vett a tanácskozáson - a honlap szerint leszögezte, hogy a Fidesz lezártnak tekinti a Magyar Gárda megalakulásával kapcsolatos ügyet. Úgy vélte, itt az ideje az ország valós problémáival foglalkozni.

A megbeszélésen Martonyi János úgy vélekedett, a költségvetés őszi parlamenti vitájában éles vitákra lehet majd számítani, hiszen jelenleg rossz a költségvetési fegyelem.

Orbán Viktor arra emlékeztette a diplomatákat, hogy a Fidesz számos módosító javaslattal élt már a költségvetésnél, ám azokat a kormánykoalíció lesöpörte az asztalról.

A népszavazási kezdeményezésekről Orbán Viktor a honlap szerint elmondta: a voksolást a magyar alkotmányos rendszeren belül a Fidesz másodlagosnak tartja, hiszen idehaza képviseleti demokrácia van, ám a jelenlegi helyzetet csakis referendummal lehet megoldani.

Az MSZP szóvivője, Nyakó István az MTI-hez eljuttatott reagálásában úgy fogalmazott, hogy nem sokáig lehet folytatni a Fidesz bűvészkedését a szavakkal.

Nyakó István szerint továbbra is hiányzik a Fidesz részéről és különösen Orbán Viktor részéről az az egyszerű, tiszta mondat, hogy elhatárolódnak a Magyar Gárdától és elhatárolódnak a politikai hátországot jelentő Jobbik Magyarország Mozgalomtól, s megszakítják vele a politikai együttműködés minden formáját.

Az MSZP szóvivője leszögezi: amíg ezt a mondatot a Fidesz és Orbán Viktor nem mondja ki, a magyar szélsőségesek okkal érzik úgy, parlamenti erő védelmében teszik, amit tesznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását