2024. április 26. - Ervin

110 kulturprogram a 16. Örökség fesztiválon

Fúvószenekarok szabadtéri koncertjével szeptember 13-án veszi kezdetét a pécsi Örökség fesztivál, a Dél-Dunántúl legnagyobb multikulturális rendezvénysorozata - közölte a szervező Pécsi Kulturális Központ igazgatója szerdán a baranyai megyeszékhelyen, saj
2007. szeptember 5. szerda 17:41 - Hírextra

Az immár 16. alkalommal tartandó esemény 31 helyszínén 110 kulturális, művészeti, tudományos, és sportprogram várja az érdeklődőket - mondta el Laknerné Brückler Andrea.

Hozzátette: a baranyai megyeszékhely belvárosában 11 napon át kézművesek, vendéglátók és borászok kínálják termékeiket, miközben a színpadokon hazai és külföldi előadóművészek százai mutatkoznak be a közönségnek.

Kitért rá, hogy a fellépők között van a Kispál és a Borz, a Honvéd Férfikar, melynek műsorában Falusi Mariann és Caramel működik közre. Palya Bea francia kiadású új lemezét mutatja be kvintettjével, Marozsán Erika, pedig Szakíts, ha bírsz! című produkciójával jelentkezik.

A Balkán Világzenei Fesztivál keretében hallható Lajkó Félix koncertje, látható a Magyar Állami Népi Együttes Naplegenda című táncjátéka. Az Örökség fesztivál egyik szenzációja Louis Armstrong dzsesszlegenda egyetlen még élő énekesnője, a 72 éves Jewel Brown és a Molnár Dixieland Band közös előadása lesz - közölte az igazgató.

Beszámolt arról, hogy a rendezvénysorozat idején idegenvezetéssel éjszakába nyúlóan látogathatók a népszerűbb pécsi múzeumok, emellett a szellemi örökség védelmével kapcsolatos nemzetközi tudományos konferenciára is várják az érdeklődőket.

Hozzáfűzte: a fesztivál ideje alatt több kiállítást kínálnak a Pécsre látogatóknak, elsősorban kortárs művészek festményei, grafikái, szobrai, fotói, tekinthetők meg.

A Pécsi Napok immár hagyományos nemzetiségi napjain először a horvátok, a németek, a romák adnak műsort, majd tekintettel az Európa kulturális fővárosa program előkészületeire, rendeznek bolgár és görög napot is.

A programsorozat a XII. Európai Bordalfesztivállal zárul, amelynek keretében pincekoncerteket, borpalack szépségversenyt, borvásárt és szüreti felvonulást tartanak a rendezvényeken szereplő zenekarok, tánccsoportok részvételével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását