2024. június 16. - Jusztin

Rajt az asztalitenisz BL-ben

Pénteken megkezdi szereplését a Bajnokok Ligájában a Lombard-BVSC férfi asztalitenisz-csapata, az ellenfél nem más lesz, mint az Európa-bajnoki címvédő német válogatottal megegyező Borussia Düsseldorf gárdája. A hazaiak - bár az esélyek nem mellettük szól
2007. szeptember 4. kedd 14:45 - Hírextra

"Az elmúlt másfél évben sok gond akadt a csapat háza táján, még a megszűnéshez is közel állt a szakosztály. A Bíró Péter vezette Lombard cégcsoport feltűnésével azonban egycsapásra megváltozott a helyzet, sikerült megerősítenünk a keretünket, s így most már a BL-ben is elindulhatunk. Ez, mármint az európai élvonalban történő rendszeres szereplés a játékosok fejlődése szempontjából is elengedhetetlen" - mondta a sorozatot felvezető sajtótájékoztatón Herendi Iván, a vasutasok szakosztály-igazgatója.

Kiemelte: a BL-ben érdekelt 16 csapatból a BVSC az egyetlen, amely csak saját nemzetbeli játékosokkal rendelkezik, s bár négyes csoportjában a világranglistás helyezések alapján a leggyengébbnek számít, megpróbál majd meglepetést okozni. A négy négyes csoportból az első két-két helyezett jut a legjobb nyolc közé, ahol már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

A BVSC legrutinosabb tagja, a friss igazolás Pázsy Ferenc a válogatott ázsiai túráján lovaglóizom-sérülést szenvedett, de mint elmondta: azóta sokat javult az állapota, már edz és reméli, hogy pénteken százszázalékos teljesítményre lesz majd képes.

"Az ellenfél nagyon erős, nem lesz könnyű dolgunk, de megbeszéltük a fiúkkal, hogy +odatesszük+ magunkat" - fogalmazott a játékos, aki korábban évekig Németországban légióskodott.

A vendégek legjobbja a világranglistán negyedik Timo Boll, aki az idei Eb-n egyesben, párosban és csapatban is aranyérmes lett. Hátsérülése miatt szereplése ugyan egyelőre még kérdéses, de nélküle is remek játékerőt képvisel a német együttes.

A BVSC-Borussia Düsseldorf mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik a Körcsarnokban, a programot az Adagio együttes fellépése és tombolasorsolás is színesíti. Utóbbi fődíja egy kétszemélyes, törökországi utazás lesz.

A Lombard-BVSC menetrendje a férfi asztalitenisz BL B csoportjában:

péntek, 18 ó (Körcsarnok): BVSC-Borussia Düsseldorf (német) - a keretek: Jakab János, Pázsy Ferenc, Zwickl Dániel, Nagy Krisztián, illetve Timo Boll, Christian Süss, Mizutani Jun (japán), Petr Korbel (cseh), Dmitrij Ovcharov
szeptember 22., 19:30 ó: AS Pontoise-Cergy TT (francia)-BVSC
szeptember 28., 18 ó (Körcsarnok): BVSC-STK Vecernji List Zagreb (horvát)
november 23., 18 ó: Borussia Düsseldorf-BVSC
november 30., 18 ó (Pápa, Városi Sportcsarnok): BVSC - AS Pontoise-Cergy TT
január 4., 19 ó: STK Vecernji List Zagreb - BVSC

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását