2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Országjáró Híradó, interaktív Kultúrház és Szabadlábon Erdélyben - új struktúra a köztévénél

Közszolgálati feladataival és a nézői igényekkel összhangban újította meg műsorait és őszi műsorrendjét a Magyar Televízió. A hírszolgáltatásban a regionális jelenlét erősítésével, új külföldi tudósítói poszt létrehozásával, a kultúra területén pedig a né
2007. augusztus 29. szerda 14:40 - Hírextra

A szórakoztató műsorkínálat kialakításában is hangsúlyosan érvényesíti az értékközvetítés szempontját, amikor a magyar tartalmú és gyártású műsorokat részesíti előnyben.

A Híradó minden este más városból jelentkezik szeptember 2-tól nyolc napon át. Az országjáró körút első helyszíne Tihany, ezután Pécsről, Debrecenből, Szegedről, Miskolcról, Sopronból, Pannonhalmáról és Tokajból jelentkezik a Híradó. A műsorfolyam minden korábbinál nagyobb lehetőséget ad a vidék országos megmutatkozására, erősíti a regionális stúdiók együttműködését, illetve felhívja a figyelmet arra, hogy a főváros gyakran indokolatlanul túlreprezentált az országos médiumokban. Szeptember 9-étől új arculattal jelentkeznek a hírműsorok, először vasárnap A szólás szabadsága, majd hétfőn a Híradó és Az Este. Októbertől Bombera Krisztina New Yorkból, Észak-Amerika központjából szállítja a naprakész politikai és gazdasági híreket.

A Kultúrház szerkesztősége kísérletet tesz arra, hogy szakítson a hagyományos műsorkészítéssel, és lehetőséget ad a nézőknek, hogy aktívan részt vegyenek az adás készítésében. Az m2 csatornán főműsoridőben jelentkező, jelentősen megújuló műsor a www.mtv.hu honlapon elérhető videomegosztó rendszerre épít: az oda feltöltött programajánlókat, tudósításokat nagy számban használják a hétfőtől szombatig látható, 18 perces adásokban. Amatőrök és profik, nézők és kultúraszervezők előtt egyaránt lehetőség nyílik arra, hogy a Kultúrház alkalmi tudósítói, sőt szerkesztői legyenek.

Az m1 csatornán gyerekeknek szóló rajzfilmek láthatók minden hétköznap 17 óra után. Keddenként jelentkezik A Társulat című szereposztó show, heti váltásban az MTV három éve futó filmsorozatával, az Életképekkel. Pénteken 20 órától ismét a szórakoztatásé a főszerep: a Tiszta Kabaré az idén százéves, nevettető, de a társadalomra kritikus szemmel tekintő műfaj magyarországi történetét idézi fel. A legjobb tréfákat Verebes István átdolgozásában elismert színészek játsszák el újra. Ezt követi az MTV dalviadala, a Csináljuk a fesztivált! Szombaton délután új részekkel folytatódik a Klipperek című ifjúsági filmsorozat, este pedig a Dob+Basszus. Vasárnap a világ legszínvonalasabb ismeretterjesztő filmsorozatát vetíti az m1 18 órától. A Bolygónk, a Föld című, 25 millió dollár költségvetésű BBC megaprodukcióban David Attenborough mutatja be a természet lenyűgöző csodáit. A 11 részes sorozatot 200 helyszínen vette fel 40 operatőr számos technikai újdonság bevetésével. Precíz, ismeretgazdag kísérőszöveg, és ámulatba ejtő látványvilág jellemzi a filmeket, melyeket közvetlenül az angol bemutató után tűz műsorára a Magyar Televízió. Nyolctól, A szólás szabadsága előtt a Tűzvonalban című, új magyar krimisorozat várja a nézőket.

Az m2 műsorai között – számos kiemelkedő filmalkotás mellett - a fiataloknak szóló programok minden korábbinál nagyobb teret kapnak. Hétfőtől péntekig a Kultúrház előtt folytatódik a világhálón való szörfölés logikáját követő, asszociatív ismeretterjesztő sorozat, a Klikkerek. Szombaton 18 órától a Popsziget zenés portréfilmekben mutatja be korunk bálványait, olyan világszerte ismert popsztárokat, mint Shakira vagy Sting. Szeptember 15-én új útifilm sorozat indul Szabadlábon Erdélyben címmel, melyben a néző együtt barangol huszonéves budapesti és erdélyi fiatalokkal, akik egy térképpel nekivágnak Székelyföldnek. A fiatalok nem műsorvezetők, hanem utazók, akik szubjektív videonaplót készítenek Csík, Hargita és Kovászna vidékeiről.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását