2024. április 29. - Péter

Külföldiek vásárolják fel a sütőipart

Tőkehiány, piacvédelem és a kormányzati segítség hiánya, ráfizetéses termelés - és nem utolsósorban - szaporodó külföldi felvásárlók jellemzik a hazai sütőipart - olvasható a keddi Magyar Nemzetben.
2007. augusztus 28. kedd 09:20 - Hírextra
Az emelkedő energia- és gabonaárak miatt a nehéz helyzetű szakma szerint semmi sem védi a veszteséges hazai sütőipart a csődtől, miközben a fővárosban már jórészt cseh, albán tulajdonú sütödék uralják a piacot - olvasható a Magyar Nemzetben.

A kilátástalannak tűnő helyzetről Werli József, a Magyar Pékszövetség szakmai titkára azt nyilatkozta a lapnak, hogy a gond többek között abból adódik, hogy évek óta nincs rendes ára a kenyérnek Magyarországon, a pékek ezért mostanra felélték tartalékaikat: nemhogy a bérek szinten tartására, fejlesztésre sem futja, és az amortizáció költségeit sem tudják kitermelni.

Werli szerint a hosszú távú megoldás az lehetne, ha valamilyen módon támogatná az állam, hogy a sütödék saját üzleteket vagy bolthálózatot tartsanak fent, mint például Ausztriában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását