2024. április 29. - Péter

135 millióért bírságolt az ÁNTSZ

Összesen több mint 135 millió forintos bírságot szabtak ki az ÁNTSZ intézetei a nyári idegenforgalmi ellenőrzések során - tájékoztatta az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) kedden az MTI-t.
2007. augusztus 28. kedd 16:50 - Hírextra
integy 112 millió forint minőségvédelmi bírságot és 20 millió forint helyszíni és szabálysértési bírságot szabott ki az ÁNTSZ június 25-e és augusztus 24-e között - fejtette ki az OTH közleményében.
Az ellenőrök 1.050 mintát vettek, melyek közül 964-et megfelelőnek találtak, míg 86-ot kifogásoltak - fűzték hozzá.

Megemlítették azt is, hogy leggyakrabban lejárt fogyaszthatósági idejű termékekre bukkantak, de több helyen nem tartották be a szakosított tárolás követelményeit, vagy hiányoztak a kézmosás, fertőtlenítés tárgyi feltételei.

A tisztifőorvosi hivatal a nyári, nagy tömegeket érintő rendezvények ellenőrzéséről azt írta, hogy az ÁNTSZ egy esetben 80 kilogramm jelöletlen, lefagyasztott hamburger pogácsát, egy másik alkalommal pedig 24 kilogramm hűtés nélkül tárolt nyershúst zárolt, és megtiltotta a termékek felhasználását.

A Sziget fesztiválon mind a kereskedelmi, mind a vendéglátóipari egységek üzemeltetői a korszerűbb körülmények kialakítására, az előírások betartására törekedtek - folytatta az OTH.
A Forma-1 Magyar Nagydíjon 23 vendéglátóipari egység működését rossz általános higiénés helyzet, ivó-, illetve melegvíz hiánya, alapvető tárgyi és higiénés hiányosságok miatt függesztették fel, míg egyet a feltételek teljes hiánya miatt zárattak be - olvasható a távirati irodához eljuttatott dokumentumban.

A Balaton parti strandokon található vendéglátóipari egységek 40 százalékánál szabálytalan volt az áruraktározás, a hűtőkapacitás pedig nem volt megfelelő - mutatott rá a tisztifőorvosi hivatal.
Megjegyezték azt is, hogy az ÁNTSZ az élelmezési egységekkel kapcsolatos panaszokat is kivizsgálta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását