2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Karadzsics vagyonának befagyasztását követeli amerika

A Hága által körözött Radovan Karadzsics családjának vagyonát mielőbb be kell fagyasztani - jelentette ki Raffi Gregorian, amerikai diplomata, a nemzetközi közösség boszniai főképviselőjének helyettese.
2007. augusztus 25. szombat 17:58 - Hírextra
Gregorian pénteken ellátogatott abba a Szarajevó melletti házba, ahol az egyik legkeresettebb hágai vádlott felesége él. Ez alkalommal fényképeket készített és értékbecslést végzett. A látogatást követően az egyik lapnak elmondta, személyesen kívánta megismerni a család házát, amely szerinte igen nagy. Sérelmezte, hogy évek óta folyik a vita Boszniában a vagyon befagyasztását szabályozó törvény elfogadásáról, eredmény nélkül. Megítélése szerint haladéktalanul zárolni kell Karadzsics családjának vagyonát, mert részben ebből a pénzből biztosítják rejtőzködését.

Azt is elmondta, hogy a boszniai államnak megvannak az eszközei erre és bejelentette, hogy személyesen fog ellátogatni minden olyan helyre, ahol a családnak valamilyen vagyona van.
Mindent megtesz a teljes vagyon leltárba vétele és befagyasztása érdekében - tette hozzá.

Karadzsics, aki a boszniai háború idején és azt követően a boszniai szerbek politikai vezetője volt, több mint tíz éve rejtőzködik. A hágai törvényszék népirtás és háborús bűnök miatt körözi.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását