2024. május 2. - Zsigmond

Ítéletidő: hőség ,vihar, áradás, 300 ezer ember áram nélkül...

Hőség, vihar és áradás, egyszerre több természeti csapás sújtja az Egyesült Államok középnyugati és déli részét. A hetek óta tartó szélsőséges időjárásban legkevesebb 48 ember vesztette életét.
2007. augusztus 24. péntek 10:28 - Hírextra
Az Illinois állambeli Chicagóban és környékén 300 ezer ember maradt áram nélkül csütörtökön, a nagyváros repülőterein több mint 500 járatot töröltek a nagy viharok miatt. Ohio államban az évszázad áradása pusztít, a kormányzó kilenc megyében szükségállapotot hirdetett ki. Minnesota, Oklahoma, Ohio, Texas és Wisconsin államban az egy hete tartó esőzésekben, földcsuszamlásokban, áradásokban a hivatalos adatok szerint 23 ember halt meg.

Délen tovább tart a hetek óta tartó kánikula. Tennessee-ben, Georgiában és Alabamában az évszázad kánikulája 25 áldozatot követelt eddig. A Georgia állambeli Athénban megdőlt az eddigi rekord, augusztusban eddig már 13 nap volt 38 fok vagy melegebb.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását