2024. május 14. - Bonifác

Koalíciós vita, kevés eredménnyel

A legfontosabb kérdésről: a regionális biztosítók elhelyezkedéséről a keddi koalíciós egyeztetésen sem sikerült megállapodnia az MSZP és az SZDSZ vezető politikusainak. A négy órás egyeztetést követően Kökény Mihály szocialista szakpolitikus és Horváth Ág
2007. augusztus 22. szerda 07:51 - Hírextra
Egyelőre az biztos, hogy az egészségügyi tárcának szeptember végéig kell benyújtania az Országgyűlésnek a társadalombiztosítás átalakításáról szóló törvényjavaslat kodifikációs szövegét. A kormány és a koalíciós pártok vezetői napokon belül újra egyeztetnek a kérdésben.

A kormánypártok véleménye abban különbözik, hogy hogyan osszák fel a régiókat és az azokat ellátó biztosítókat. Az MSZP álláspontja szerint hét régiót kellene kialakítani és mindegyikükhez egy-egy biztosítót kellene társítani. Az SZDSZ javaslata szerint ugyanakkor a piacra belépő biztosítók minden régióban kaphatnának egy-egy kisebb területet, ez az úgynevezett "párducfoltos-modell."

A koalíciós pártoknak ugyanakkor sikerült megállapodniuk abban, milyen lesz az ellenőrzési rendszer - mondta Horváth Ágnes.

Az egyeztetésen egyébként az MSZP részéről Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó és Kökény Mihály, az SZDSZ-től pedig Kóka János, Horn Gábor, Horváth Ágnes, Eörsi Mátyás és Béki Gabriella vett részt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását