2024. május 8. - Mihály

A Magyar Gárda Sólyomtól vár védelmet

Az államfőhöz fordultak a Magyar Gárda alapítói mert szerintük a szervezetük elleni támadások veszélyeztethetik alkotmányos jogaik gyakorlását.
2007. augusztus 22. szerda 23:27 - Hírextra
"A minden alapot nélkülöző támadások és rágalmak mostanra már veszélyeztetni látszanak alkotmányos jogaink gyakorlását. Ezért ugyanennek az Alkotmánynak a nevében fordulunk Elnök Úrhoz, hogy emelje fel szavát a jogállamiság intézményeinek védelmében" - olvasható a levélben, amelyet Vona Gábor elnök és kilenc további alapító tag jegyez.

Az alapítók hangsúlyozták: egyesület és annak minden tagja az alkotmányosság és a törvényesség szellemében élt eddig is, és tevékenységük a jövőben sem tér el ettől.

A Magyar Gárda szerint semmi nem indokolja azt, hogy Gyurcsány Ferenc levélben hívta fel a legfőbb ügyész figyelmét arra, hogy a szervezet fenyegetést jelent a polgárokra a mindennapi életben, az ünnepekben, a közrend megtartásában. Az alapítók kiemelték: alakuló gyűlésüket augusztus 25-én a budai Várban, a köztársasági elnöki palota előtt tartják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását