2024. május 16. - Mózes, Botond

Mexikó rettegve várja Dean-t

Mexikó turistaparadicsomai felé vette az irányt hétfőn a Dean hurrikán, miután Jamaikán pusztított: ott szükségállapotot kellett kihirdetni, a forgószél elektromos vezetékeket és háztetőket szaggatott le, fákat csavart ki és úthálózatot több helyen megron
2007. augusztus 20. hétfő 19:14 - Hírextra
Az ötös skálán négyes erősségű Dean 240 kilométer/órás széllökéseket okozva száguld: a karibi térségben már öt ember halálát okozta. Az elmúlt órákban a Kajmán-szigetektől délre Belize-nél, majd a Yucatán-félszigetnél haladt el, mielőtt Jamaikát érintette. Jamaikán szükségállapotot kellett elrendelni, a reptereket lezárták, 4500-an vannak ideiglenes szállásokon, 135 ezren maradtak áram nélkül.

Mexikóban 90 ezer turistát kellett kiköltöztetni Cancúnból, és 13 ezer munkást rendeltek vissza munkahelyükről a több mint 140 olajfúrótoronyról a Mexikói-öbölben. Az előrejelzések szerint a hurrikán Mexikó után Texas felé veszi az irányt. Texasban a Rio Grande Völgyben már most kiköltöztetik az idős embereket otthonaikból.

A meteorológusok azt sem zárják ki, hogy a Dean hétfőn ötös fokozatúvá erősödhet.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását