2024. április 26. - Ervin

al Kaida: a futball az ördög műve

David Beckham, Wayne Rooney és Thierry Henry meggyilkolására szólítja fel Oszama bin Laden követőit az a videó felvétel, amelyet az internetre tettek fel.
2007. augusztus 20. hétfő 15:39 - Hírextra
A felvétel egy olyan internetes oldalra került fel, amely rendszeresen élteti a nyugatiak elleni terrortámadások elkövetőit, és újabb merényletekre buzdít. A videó felkerült egy rövid időre a YouTube oldalára is.

A szélsőségesek azért választották célpontul a három világhírű focistát, mert azok a muszlim fiatalokra is nagy hatással vannak. Az al-Kaida szerint azonban ez ördögi hatás, amely bűnbe viszi az igazhitűeket.

A felvételen a három sportoló képe mellett bemutatnak térképeket is, amelyek temetők és holtestek helyét jelölik. Látható egy olyan fénykép is, amelyen csak egy holttest lába szerepel, rajta a cetli a felirattal: Halál. A képernyőn pedig a felirat: "Minden léleknek meg kell ismernie a halált".

A felvétel alatt szinte végig Omar Bakri Mohammed prédikációja hallható; a fiatal egyházi vezetőt kitiltották Nagy-Britanniából, mert dicsőítette a londoni merényleteket.

A felvételen az egyházi vezető megismétli, hogy akik szeretik a sportot és a zenét, azok ugyanolyan bűnösek, mint a hitetlenek, akiket imádnak. A zenészek közül P Diddy és Justin Thimberlake tűnik fel a felvételen, majd a végén a felszólító üzenet: "Ébredjetek, fiatalok!"

"A felvétel üzenete egyértelmű: a híres sportolók a terroristák potenciális célpontjai lettek" - figyelmeztetett Neil Doyle brit terrorista szakértő.(InfoRádió)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását