2024. április 24. - György

Draskovics szigorúbb lenne

A jelenleginél takarékosabb és tudatosabb állam épülne a mainál jóval kevesebb közalkalmazottal és köztisztviselővel, ha a Draskovics Tibor vezette Államreform Bizottság több száz javaslatának legalább fele megvalósulna - írja a Népszabadság.
2007. augusztus 18. szombat 10:02 - Hírextra
A néhány hete készült, most kiszivárgott anyagból kiderül: gazdasági társaságokká alakítaná a költésvetéshez tartozó kórházakat az Államreform Bizottság. Ez azt jelentené, hogy az ott dolgozók megválnának közalkalmazotti státuszoktól, így 13. havi fizetés sem járna nekik.
Az önkormányzati hivatalok esetében a közfeladatokat kistérségi szinten végeznék - ezzel sokak állása szűnne meg. A közkiadások mérséklésére továbba azt is javasolja a munkaanyag, hogy a helyi adókat is az APEH szedje be. Úgy tartják, ezzel 4-5 ezer ember fizetését lehetne megspórolni - írja a lap.

Ezek mellett a forint alapú lakáshitelek támogatása mögül is kivonulna az állam, ezzel is csökkentve kiadásait. A bizottság a 100 kilométernél hosszabb utak esetében, ahol busz- és vonatjárat is van, megszüntetne minden ártámogatást a párhuzamos buszjáratokon. Vélhetőleg ezzel a járatok megszüntetését is elősegítené - véli a Népszabadság. Emellett a telefonár-támogatásnak is vége lenne - írja a lap.

A javaslatok többsége nem a tárcák vagy a kormány kialakult álláspontját tükrözik, a minisztériumokkal a napokban kezdett egyeztetni a bizottság elnöke - írja a lap.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását