2024. május 21. - Konstantin

Már a püspök is megbékélésre kéri a maffiát

Egy olasz püspök pénteken megbékélésre szólította fel a calabriai maffia központjának tartott falu, San Luca asszonyait és lányait. A püspök arra kéri a nőket, hogy eszközöljék ki ők a megbékélést abban a nagy családi viszályban, amely miatt szerdán Német
2007. augusztus 17. péntek 21:26 - Hírextra
Az olasz belügyminiszter, Giuliano Amato szerint a Németországban lelőtt olaszok a calabriai Ndranghetának a tagjai voltak, és családi vérbosszúról volt szó.

Csütörtökön és péntekre virradóra az olasz rendőrség tömegével hajtott végre razziát két San Luca-i család házaiban. A két család 16 éve, az 1991-es Bálint nap óta viszálykodik egymással.

A dél-olaszországi Locri püspöke, Giancarlo Bregantini felszólította San Luca falu asszonyait, hogy "legyenek ők a megbocsátás, a megbékélés és a béke küldöttei". A főpap azzal érvelt, hogy a nők nemcsak a bosszút hordozhatják a szívükben, hanem a megbocsátást is.

Az olasz rendőrség a németországi gyilkosság óta megerősítette az ellenőrzést a dél-olaszországi Calabriában, az egész tartományban úttorlaszokat állított, és detektíveket küldött Németországba.

A Ndrangheta az egyik legnagyobb olasz bűnszervezet, a szicíliai maffiához (a Cosa Nostrához) hasonló, de kevésbé ismert. Jobban szervezett, a részvevők erősebben tartják még a családi kötelékeket, mint a szicíliai maffia, jobban őrzik a titkokat, és eddig elkerülték az olasz állammal való közvetlen összeütközést.

A németországi leszámolásban az a különlegesség, hogy a Ndrangheta eddig ilyesmit nem végzett külföldön.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását