2023. szeptember 23. - Tekla

Békalencse alatt a Tisza

Évtizedek óta nem látott mennyiségű békalencse úszik a Tisza alsó szakaszán napok óta. A szakemberek szerint a növények a tiszta vizet jelzik, mivel csak ebben maradnak meg és szaporodnak. A horgászok és a Tisza mellett élők azonban már kevésbé örülnek a
2007. augusztus 17. péntek 22:34 - Hírextra
A szegedi horgászok naponta, kétnaponta csónakokkal takarítják ki a part közelében és az úszóházak között felgyülemlett békalencsét. A víz tetején úszó zöld növényszőnyeg bűzlik a fennakadt szeméttől és döglött halaktól. A 35 fokos melegben sok helyen kibírhatatlan szagot áraszt a Hortobágyról és a Körösökről érkező, néhol 5-10 centi vastagra felgyűlt békalencse.

A Tiszán hatalmas foltokban úszó békalencse sokak kedvét elveszi a horgászástól. A szakemberek szerint azonban a növény tömeges jelenléte a víz tisztaságát jelzi és teljesen ártalmatlan.

Sokat látott horgászok szerint ilyen békalencse-invázió húsz éve nem volt a Tiszán. A folyó alacsony vízállása és emiatt lelassult sodrása csak ront a helyzeten, így a békalencse eltakarítása még a következő hetekben is folyamatos munkát ad a szegedi horgászoknak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását