2024. április 30. - Katalin, Kitti

Bányaszerencsétlenség: két halott a mentőalakulatból

Két ember meghalt, heten megsérültek abból a mentőalakulatból, amely az augusztus 6-án egy Utah-állambeli bányába szorult hat vájár megmentésén dolgozott - közölték helyi illetékesek pénteken.
2007. augusztus 17. péntek 09:23 - Hírextra
Az eddigi hírek szerint egy újabb földmozgás történt a Crandall Canyon Genwal bányájában, miközben a mentőalakulatok egyre mélyebbre haladtak a felszín alatt 193 kilométerre délkeletre Salt Lake Citytől. Azt egyelőre nem tudni, hogy a tragédia miatt felhagynak-e a 11. napja tartó mentőakcióval.

Augusztus 6-án rekedt hat vájár 450 méter mélyen, amikor egy földrengés után beomlott a bánya. Azóta nincs hír a bányászokról, de a mentőalakulatok nem adják fel a reményt, hogy a felszín alá rekedt férfiak még élhetnek.A hírcsatorna úgy tudja: a Crandall Canyonban lévő Genwall bányához hat mentőautó és két mentőhelikopter érkezett, hogy kórházba vigye a sérülteket 193 kilométerre délkeletre Salt Lake Citytől.

Augusztus 6-án egy kisebb földrengés után szorult hat vájár a bányában: azóta nincs róluk hír, de a mentőalakulatok egyelőre nem adják fel a reményt, hogy talán túlélték a katasztrófát.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását