2024. április 29. - Péter

Lebukott a lízingcsaló banda

Nemzetközi lízingcsaló banda tagjait fogtak el a budapesti rendőrök. A csalók az elmúlt években körülbelül hatszáz kocsit juttatott hamis papírokkal Görögországba Magyarországról. A kocsikat nagyrészt hajléktalanok irataival lízingelték. Tizenhét bankot k
2007. augusztus 14. kedd 14:03 - Hírextra
A csalássorozatban huszonhét magyart gyanúsít a rendőrség, de úgy néz ki, két görög férfi is benne volt a bandában, ők a szállítást intézték. Az első csaló júniusban került rendőrkézre, azóta folyamatosan tart a banda tagjainak összeszedése.

Az autólopásokra szakosodott rendőrök az év elején figyeltek fel egy csoportra, akik bérelt, vagy lízingelt kocsikat vittek külföldre, főleg Görögországba. A kocsikról azután itthon bejelentést tettek a rendőrségre, hogy ellopták azokat- tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A kocsikat Hegyeshalomnál vitték ki, onnan az olaszországi Anconába szállították őket, ahonnan hajóval vitték tovább az autókat Görögországba. A szállításban a nyomozás eddigi adatai alapján két görög segédkezett. A csalóknak többféle módszerük volt. Az egyik, hogy hamis, vagy más nevére szóló iratokkal bérelték ki az autókat és ezeket vitték külföldre. A másik: hajléktalanokat vettek rá arra, hogy saját nevükre vegyenek kocsikat. A bérleti díjat nem fizették és a kocsikat sem vitték vissza a szerződés lejártával. Ezekkel a kocsikkal további pénzekhez is jutottak, mert a hajléktalanok nevére hitelt vettek fel rájuk, mit aztán el sem kezdtek visszafizetni.

Az Országos Rendőr-főkapitányság keddi közleménye szerint a különböző módszerekkel összesen harmincnyolc autókölcsönzéssel, lízingeléssel foglalkozó vállakozást csaptak be. A hitelek felvételével tizenhét bankot károsítottak meg. Összesen körülbelül kétmilliárd forintos kárt okoztak a csalók.

A banda tagjai összesen körülbelül hatszáz kocsit vittek Görögországba, ahol eladták és hamis papírokkal forgalomba helyezték őket. Az elmúlt hónapokban a görög rendőrök már ötvenhat, Magyarországról lopott kocsit foglaltak le.

A rendőröknek huszonhét gyanúsítottja van, hármat közülük a bíróság már előzetes letartóztatásba is helyezett, hét embert még keresnek. A Független Hírügynökség információi szerint az első gyanúsított júniusban került rendőrkézre, a többiek összeszedése azóta folyamatosan zajlik. Egyelőre két görög férfi után is nyomoznak, akik valószínűleg a külföldre szállításban és a kocsik eladásában segítettek. A ban
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását