2024. május 22. - Júlia, Rita

Erre a POSZT-ra mindenki vágyik

Óriási érdeklődés előzi meg a három hét múlva kezdődő Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT), melyre a belépők nagy része egy hét alatt elkelt - közölte az esemény ügyvezető igazgatója az MTI-vel hétfőn.
2007. május 15. kedd 08:47 - Hírextra
"A jegyárusítást május 8-án kezdtük. A pénztárak megnyitását követő egy órán belül nyolc előadásra minden belépőt eladtunk, s még aznap a Bárka Színház, a Vígszínház, az Örkény Színház és a Katona József Színház sztárprodukcióira is elfogyott az összes jegy" - mondta el Simon István.

Hozzátette: most már azok kéréseit sem tudják teljesíteni, akik az egri Gárdonyi Géza Színház: Párnaember és a Kolozsvári Állami Magyar Színház: Hosszú péntek című darabjaira kíváncsiak. Simon István szerint valószínű, hogy a szakmai közönségnek szántakon kívül egyetlen jegy sem marad a pénztárakban a június 7-én kezdődő fesztiválra.

A hetedik alkalommal megrendezett POSZT 14 versenydarabbal várja a színházi szakembereket és az érdeklődő közönséget június 7. és 16. között. A kiemelt produkciókat Dömölky János választotta ki mintegy 123 általa szemlézett darab közül. A magyar színházi élet legnagyobb és legrangosabb rendezvényét további 150-200 úgynevezett off-program - egyebek mellett koncertek, kiállítások, közönségtalálkozók és táncprogramok - színesítik.

Az előadásokat a színházakon kívül a tettyei színpadon, a Káptalan utcai szabadtéri színpadon és az Anna-udvarban tartják. A fesztivál idei költségvetése a kulturális tárca támogatásának csökkenése miatt a tavalyinál 20 millió forinttal kevesebb, összesen 140 millió forint. A POSZT keretében 2006-ban a 14 versenydarab 24 előadását 8.600 érdeklődő kísérte figyelemmel, a 40 helyszínen megrendezett 215 off-programra 45-50 ezer ember volt kíváncsi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását