2024. április 29. - Péter

Oszkó beismerte a kormány gyengeségét?

Szijjártó Péter szerint a pénzügyminiszter szerdán gyakorlatilag beismerte, hogy kormányuk gyenge, mert nem képes visszaszerezni az állami cégeknél kifizetett végkielégítéseket.
2009. augusztus 12. szerda 12:05 - HírExtra
A BKV-nál és állami vállalatoknál kifizetett végkielégítésekkel kapcsolatban Oszkó Péter pénzügyminiszter szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában hangsúlyozta, hogy a BKV a Fővárosi Önkormányzat tulajdona, arra a kormánynak semmiféle ráhatása nincs. "Ha az én területemen fordul elő ilyen, akkor én gyorsan járok el, és tűzzel-vassal irtom az ilyen eseteket" - mondta a tárcavezető.

"Ez nem több annál, mint egy mese és egy kormány bevallása arról, hogy gyenge; hiszen az nem igaz, hogy a kormány nem tud fellépni egy olyan cégnél kifizetett végkielégítések esetében, amely céget a központi költségvetés évi 40 milliárd forinttal támogat" - mondta ezzel összefüggésben Szijjártó Péter.

Véleménye szerint a gyenge kormány inkább megszorít, mint hogy küzdjön a végkielégítések visszaszerzéséért, egy erős kormány viszont mindent eszközt bevetne, hogy visszaszerezze az arcátlan módon, végkielégítésre kifizetett százmilliókat - mondta.
Szijjártó Péter szerint úgy tűnik, a kormány választott: a mostani ugyanis egy gyenge kormány, "amely ahelyett, hogy visszaszerezné a százmilliós végkielégítéseket, azokat tétlenül nézi, és inkább újabb megszorításokat határoz el a jövő esztendőre".

Mint fogalmazott, inkább az embereket életét keserítik meg, mint hogy visszaszerezzék az emberek pénzéből fenntartott cégeknél kifizetett százmilliós végkielégítéseket.
Arra, hogy mit tehetne a kormány az ügyben, a képviselő közölte: jogi, politikai és gazdasági eszközök - ezek mind-mind rendelkezésre állnak.

A jövő évi költségvetésről szóló egyeztetésekkel kapcsolatban ismét hangsúlyozta pártja korábban ismertetett álláspontját, mely szerint a nyilvánosságra került nyilatkozatok alapján azt lehet látni, hogy a 2010-es büdzsé alapvetően három dologról fog szólni: újabb megszorításokról, áremelésekről és növekvő munkanélküliségről. Ezek - mint megjegyezte - "homlokegyenest ellenkeznek" azzal, amit az európai kormányok tesznek, amelyek a gazdasági növekedést támogatják, a fogyasztást ösztönzik, munkahelyeket teremtenek.

A fideszes politikus szólt a közösségi közlekedéstől tervezett elvonásról is, és kifejtette: fele annyi vonat, fele annyi busz, fele annyi vasútvonal lesz. "Megint a vidéken élő emberek járnak rosszul" - vélekedett Szijjártó Péter. (Hónig Péter közlekedési miniszter a Nap-keltében szerdán azt mondta: a legnagyobb összeg - mintegy 35 milliárd forint - valószínűleg a tömegközlekedés teljesítési mennyiségének csökkentésével takarítható meg, további, nagyságrendileg 25 milliárd forint pedig a társaságok adminisztratív és működési költségeinek lefaragásával.)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Phil Ivey
2009. augusztus 12. 16:57
majd a jobbik visszaszerzi? hogyan??? ha szerelőnek nézik a képviselőjüket az EP-ben a gárda-gúnya miatt? te sem gondolod komolyan...
ferooo1
2009. augusztus 12. 15:05
majd a jobbik visszaszerzi ...nem értem bethlen felháborodását vonát letámadták mint a pitbullok egymás szavába vágtak paraszt modra ugy kérdezték...várhato volt hogy vona elküldi .....nem vagyok jobbikos de elég már a szoritásokból a lopásokból viktor nem old meg semmit nem is biznak benne agyon lopta magát tolvajok tolvajok ellen te többet loptál nem te loptál többet itt a fidesz senkit nem fog elszámoltatni itt kinai a modszert kell átvenni ha másra nem de erre a jobbik jó lenne egy ikszet megér nekünk több millio magyarnak már nincs veszteni valonk
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását