2024. június 23. - Zoltán

45 millió dollárért vesztette el az övét

A boksztörténelem bevételi világcsúcsot hozó és eddigi legnagyobb nézettséget produkáló összecsapásának bizonyult immár hivatalosan is a magyar idő szerint vasárnap hajnalban lezajlott Las Vegas-i csata a címvédő Oscar De La Hoya és kihívója, Floyd Maywea
2007. május 10. csütörtök 19:49 - Hírextra
A felek nem egyformán jártak jól: a két amerikai öklöző közül a 34 éves De La Hoya - aki 38 győzelem mellett karrierje ötödik vereségét szenvedte most el - a címmeccsért eleve garantált pénzzel és a "pay-per-vew" televíziós publikum befizetéseiből neki járó hányaddal együtt az AP szerint 45 millió dollárral gazdagodott, míg 30 esztendős kihívója, aki 38. - amúgy utolsónak mondott - profi fellépésén is megőrizte veretlenségét, valamivel több mint 20 millióval hízlalhatta bankszámláját.

A Boksz Világtanács (WBC) nagyváltósúlyú vb-övéért kiírt és megosztott pontozással ugyan, de Mayweather győzelmét eredményező mérkőzést, amely iránt szerte földön hatalmas érdeklődés nyilvánult meg, az Egyesült Államokban a csütörtökön publikált adatok szerint 2,15 millióan nézték meg fizetős tévécsatornán, leróva az 5 cent híján 55 dolláros "láthatási fejadagot", ami összesen 120 millió dolláros bevételt jelent ebből az egyetlen forrásból is a meccs szervezőinek és szereplőinek.

A két amerikai kesztyűs párbaja előtt a csúcsgázsit illetően a nehézsúlyú klasszisok, Mike Tyson és Evander Holyfield egyik összecsapása állt az élen: a királykategória szintén amerikai képviselői az 1997-es vb-ütközetükért, amelyben "mellékszálként" Tyson kiharapott egy darabot Holyfield füléből, állítólag 35 millióra taksált "fejpénzt" kaptak és meccsükre csaknem 2 millióan fizettek elő.

Mayweatherék ringtalálkozójára - 19 millió dollár különbevételt jelentően - összesen 50 ezer jegyet adtak el, 17 ezren közvetlenül a helyszínen, az MGM Grand kaszinó arénájában követhették nyomon élőben az eseményeket, míg majdnem kétszer ennyien az épületen kívül, egy lezárt területen kivetítőn láthatták a rekordokat döntő meccset. Éppen a különlegesen jelentős haszon miatt a nem távoli jövőben megdőlhetnek a mostani csúcsok is, ha - visszavonulási ígéret ide vagy oda - újból összecsap De La Hoya és Mayweather, a sajátjuk mellett a nézőmilliók és persze a mérkőzésrendezésből profitálók nagy örömére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását