2024. április 28. - Valéria

Bushra frakkot rángatott a neje II. Erzsébet tiszteletére

George Bush szerint hivatali ideje legfontosabb szociális eseményére kerül sor hétfő este - az amerikai elnök frakkos-uszályos fogadást ad a Washingtonban vendégeskedő II. Erzsébet tiszteletére.
2007. május 8. kedd 10:49 - Hírextra
A partira 135 vendég hivatalos. Az ötlet az elnök feleségéé - Laura Bush döntött úgy, hogy a frakkos fogadás a legkevesebb, ami az uralkodónak kijár. Állítólag Condoleezza Rice érveire is szükség volt George Bush meggyőzéséhez, aki nem híve az elegáns partiknak, amit jelez az is, hogy ez az első frakkos fogadás elnöksége alatt. Bill Clinton idején is mindössze hármat rendeztek.

A brit média azt próbálta megfejteni, vajon miről beszél majd a brit uralkodó és az amerikai elnök Irakkal kapcsolatban, hiszen II. Erzsébet unokája napokon belül indul a frontra, míg George Bush nem csak az amerikai csapatok főparancsnoka, hanem a háború fő kezdeményezője is.

A brit uralkodó fél évszázada látogatott először az USA-ba és azóta minden amerikai elnökkel találkozott.

A New York Times értesülése szerint kis kézikönyvet gyártottak Bush elnök számára - akinek nem erőssége az etikett-, amely arról szólt, hogyan viselkedjen a királynővel. Az amerikai média előre aggódik, hogy fogja Bush elnök bírni a több órányi jólneveltséget, és nehezére fog-e esni, hogy ne igyon üvegből és, hogy illedelmesen egyen.

A királynő előző látogatása idején, 1991-ben történt néhány malőr, például nem tettek lépcsőt a pódium elé, ezért az alacsony termetű II. Erzsébetből beszéde ideje alatt csak a kalapja látszott.

II. Erzsébet hétfő délután a brit követségen is tiszteletét teszi, ahol egy 750 fős kerti parti keretében hollywoodi hírességekkel is találkozik.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását