2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az észtek súlyos orosz támadásról beszélnek

Elrendelte a diplomaták családtagjainak hazatérését az észt külügyminiszter a moszkvai nagykövetséget ért zaklatások miatt szerdán. A hírt a parlamentben bejelentve Urmas Paet azt mondta, hogy erre a diplomatákat ért "pszichológiai, sőt fizikai támadások"
2007. május 2. szerda 17:57 - Hírextra
Megszólalt a katonai emlékmű ügyében az észt elnök is, aki "civilizált" magatartást kért Oroszországtól. "Európában az a szokás, hogy a nézeteltéréseket... diplomaták és politikusok oldják meg, nem pedig az utcán, vagy számítógépes támadások révén" - hangoztatta egy nyilatkozatban. Észtország azt állítja, hogy kormánya honlapjait támadás érte, méghozzá a Kremlben bejegyzett internetes címekről.

Szomszédunkhoz, Oroszországhoz fordulok nyílt üzenettel: próbáljon meg civilizáltnak maradni" - hangoztatta Toomas Hendrik Ilves egy nyilatkozatban. Észtország azt állítja ugyanis, hogy kormánya honlapjait támadás érte, méghozzá a Kremlben bejegyzett internetes címekről. Jobb védelmet kért a nagykövetség épülete számára is az orosz hatóságoktól.

A parlamentben felszólaló Andrus Ansip miniszterelnök szerint új fokot ért el az orosz nyomás, amely most már nem elszigetelt tiltakozók "csínytevése", hanem egyeztetett "orosz beavatkozás Észtország belügyeibe". "Szuverén országunk súlyos támadás alatt áll" - jelentette ki, hozzátéve, hogy Angela Merkel német kancellár, az Európai Unió soros elnöke a támogatásáról biztosította egy telefonbeszélgetésben.

Toomas Hendrik Ilves észt elnök kijelentette: az országnak nem szabad meghasonlania néhány "fogatlan uszító" miatt, és azt állította, hogy a balti ország orosz lakosságának többsége is az észtek oldalán állt "a múlt hét nehéz napjaiban".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását