2024. április 30. - Katalin, Kitti

Harryt Irakba parancsolták

Mégis Irakba vezénylik Harry herceget, közölte hétfőn este a brit vezérkari főnök. Korábban ellentmondásos hírek jelentek meg arról, hogy a 22 éves herceg kijut-e Irakba, ahol terrorista szervezetek előre jelezték: vadászni fognak a királyi család tagjára
2007. május 1. kedd 08:50 - Hírextra
Sir Richard Dannatt tábornok közleményben jelentette be, hogy úgy döntött: Irakba küldik Harry herceget. A brit vezérkari főnök ugyanakkor jelezte, hogy döntését még többször felülvizsgálja, és a körülmények esetleges változásakor megakadályozza a herceg Irakba vezénylését.

A brit médiában megjelent beszámolók szerint Harry háborúba vezénylése azért vált kérdésessé, mert a hadsereg vezetői attól tartottak, hogy a különlegesen értékes célpont miatt jelentősen megnőnek majd a brit egységek elleni támadások. Felmerült olyan kompromisszumos megoldás, ami szerint ugyan Irakba vezényelnék, de irodai szolgálatra osztanák be.

A különböző terrorista szervezetek előre jelezték, hogy készülnek a brit királyi család tagjának érkezésére. Legutóbb az egyik legnagyobb síita fegyveres szervezet parancsnoka jelezte, hogy egy különleges egységet hoztak létre, aminek csak a herceg elfogása lesz a feladata.

Károly herceg fia, a hadnagyi rangot viselő Harry a Sandhurst katonai akadémián tanult. A brit trónöröklési rendben harmadik herceg egy 12 fős, páncélozott felderítő egység parancsnoka, ezredét május végén vagy június elején vezénylik át Irakba 6 hónapos bevetésre.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását