2024. május 23. - Dezső

Elfogadhatatlan, hogy nem fogadjuk el egymást

Május 1-én ismét elindul a Kézenfogva Alapítvány tavaly életre hívott "Fogadd el, fogadj el!" című rendezvénysorozata. A nyitóeseményen a Felvonulási téren reggeltől estig családi napot tartanak az együtt-cselekvés jegyében.
2007. május 1. kedd 09:52 - Hírextra
A Kézenfogva Alapítvány az Esélyegyenlőség évében az értelmi fogyatékos és az egészséges emberek párbeszédét szeretné ismét elősegíteni. Tavaly több mint 30 ezren vettek részt a közvéleményformáló "Fogadd el, fogadj el!"című kampány programjaiban. A program célja ugyanaz: az értelmi és halmozottan fogyatékos emberek elfogadását, társadalmi integrálását segíteni.

Kedden minden program az együtt-cselekvés jegyében zajlik. A kézműves sátrakban értelmi fogyatékos emberek tanítják majd egészséges társaikat. A színpadon is fellépnek fogyatékosságal élő művészek és a zenei élet sztárjai is. A Felvonulás téren ki lehet próbálni, milyen kerekesszékkel közlekedni. Az elfogadás kamionjában azt mutatják be, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük nap mint nap az értelmi fogyatékosoknak.

Az elfogadás kamionja 16 helyszínre látogat el a következő hónapokban. Június és július egy-egy hétvégéjén a Gyerek Szigeten, augusztusban pedig a Sziget Fesztiválon jelenik meg. A "Fogadd el, fogadj el!" program a Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertjével zárul október 11-én a Művészetek Palotájában.

A rendezvénysorozatról bővebb információ a www.fogadj-el.hu olvasható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását