2024. május 19. - Ivó, Milán

Sólyom Nagykeresztet adott Simonyinak

Magyarország és a magyarság hírnevének öregbítése, nemzetközi tekintélyének növelése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként Sólyom László köztársasági elnök - a miniszterelnök előterjesztésére - a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét adomán
2007. április 30. hétfő 13:14 - Hírextra
Sólyom László felidézte az űrben járt üzletember, Charles Simonyi életének fontosabb mozzanatait - közöttük azt, hogy gyermekkorában megnyert egy űrkutatással foglalkozó versenyt - kiemelve, hogy a Microsoft Word és Excel programok elkészítése milyen nagy teljesítmény volt.

Köszönetet mondott azért, hogy Charles Simonyi az űrben magyarul szólalt meg, és többször is hangsúlyozta magyarságát. Külön megköszönte, hogy az üzletember ösztöndíjat alapított magyar tudósoknak.

Charles Simonyi úgy fogalmazott: nagyon meghatja a kitüntetés és az, hogy Magyarországon így figyelemmel kísérték karrierjét és űrutazását is. Hozzátette: köszöni, hogy itt felismerték, hogy amerikai állampolgársága ellenére mit jelent neki Magyarország, "amelyet mindig a szívében hordoz". Az üzletember egy olyan magyar zászlót vitt ajándékba a köztársasági elnöknek, amelyet lepecsételtek az űrállomáson.

Charles Simonyi űrturistaként április 7-én indult útnak a Nemzetközi Űrállomásra. A Szojuz TMA-9 űrhajó visszatérő egysége április 21-én szállt le két hivatásos űrhajós, az orosz Mihail Tyurin és az amerikai Michael Lopez-Alegria társaságában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását