2024. május 5. - Györgyi

Demszkynek fogalma sincs a 4-es metró költségeiről

Pontosan még nem lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni a 4-es metró építése - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában a főpolgármester. Demszky Gábor kiemelte, fontosnak tartja az 1-es és a 3-as villamos vonalának meghosszabbítását, valamint a szerel
2007. április 25. szerda 13:52 - Hírextra
Nem lehet pontosan meghatározni a fővárosi 4-es metró építési költségeit - mondta Demszky Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában. A főpolgármester kiemelte: egyelőre nem tudni, hogy mennyibe kerül majd a megállók felszíni rendezése és a terek kialakítása.

A költségek túllépéséről a városvezető azt mondta: az eredeti 320 milliárd helyett azért tart ma 485 milliárd forintnál a beruházás, mert az Európai Unió követelményének megfelelően 10 százaléknyi tartalékot is bekalkuláltak az összegbe, továbbá az előzetes számításokhoz képest 43 milliárd forinttal drágábban vállalták a munkálatokat a kivitelezők.

Az 1-es villamos végállomását minél előbb át kell hozni Budára - mondta Demszky Gábor.

A főpolgármester kifejtette: az Infopark és az egyetemváros kiszolgálása megköveteli, hogy a Budafoki útig közlekedjen a villamos, és ez a projekt a második legfontosabb a 4-es metró megépítése után.

Demszky Gábor fontosnak tartja a 3-as villamos vonalának meghosszabbítását is.

Hozzátette: azt próbálja elérni, hogy a villamoskocsik vásárlására is lehessen kapni kohéziós támogatás.

Elsősorban az 1-es villamos vonalán közlekedő kocsikat kell lecserélni - mondta Demszky Gábor.

A főpolgármester kiemelte: Budapestre várja valamennyi európai nagyváros vezetőjét és közlekedési szakembereit, hogy együtt véleményezzék az úgynevezett Zöld könyvet, amely a városi tömegközlekedés szabályait és stratégiáit tartalmazza.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását