2024. április 26. - Ervin

Intenzívebb támogatást a lombikbébi programnak

Olcsóbban juthatnak hozzá a lombikprogramban részt vevő párok a hormonális készítményekhez - mondta Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. A lombikprogram ingyenes, de az odáig vezető út drága - közölte a korm
2007. április 23. hétfő 18:44 - Hírextra
Török Zsolt elmondta: a sikeres beültetéshez elengedhetetlen hormonkezelést, a gyógyszerek árát eddig ötven százalékban támogatta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP); olykor a több százezer forintot is elérte ezeknek a készítményeknek az ára. A képviselő közölte: április elsejétől közel felével emelkedett a támogatás mértéke, így jóval olcsóbbak lettek ezek a hormonális készítmények.

Azt mondta: ezeket a készítményeket a kivizsgálást követően, a meddőség megállapítása után írják fel a pároknak. Török Zsolt kitért arra, hogy Magyarországon 150 ezer meddő pár van, számukra évtizedek óta a lombikprogram nyújt segítséget.

Évente nyolcezer beavatkozást végeznek, egy évben 1.800-2.000 lombikbaba születik - fűzte hozzá. Mint mondta, a program 25 százalékos eredményességgel működik, ami ez európai átlaghoz képest is jó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását