2024. május 4. - Mónika, Flórián

Mégsem úszták meg a szigligeti nyárfák

Megkezdték a nyárfasor ritkítását Szigligeten. A munkálatokkal megbízott vállalkozó közölte: a balesetveszélyesnek nyilvánított 64 fa kivágásával a tervek szerint egy hét alatt végeznek. Helyi civil szervezetek továbbra sem értenek egyet a döntéssel.
2007. április 17. kedd 17:16 - Hírextra
Pozsgai Zsolt fővállalkozó elmondta: a szerződését hétfőn felbontó alvállalkozó helyett sikerült újat találni, aki délelőtt megkezdte a fasor ritkítását.

Vörös Gyula, a Veszprém Megyei Közútkezelő Kht. igazgatója arról beszélt, hogy az elöregedett, korhadt fák kivágása halaszthatatlan volt, mert a balesetveszély miatti felelősséget a társaságnak kell vállalnia.

Az igazgató emlékeztetett arra, hogy 2005 nyarán egy elszáradt fa rádőlt egy büfére és a közeli strand egyik öltözőjére; a balesetben egy ember megsérült, és több milliós kár keletkezett.

Palotai Emma, a fák kivágása ellen tiltakozó üdülőtulajdonosok képviselője hangsúlyozta: folytatják a tiltakozó aláírások gyűjtését, a vágást engedélyező környezetvédelmi felügyelőségi határozat ellen pedig felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be az országos hatósághoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását