2020. április 4. - Izidor

Gyönyörű év igérkezik a hazai turizmusban

Kedvezően alakultak Magyarország számára a nemzetközi idegenforgalomból származó bevételek 2006 negyedik negyedévében és az év egészét tekintve egyaránt - derül ki a Magyar Nemzeti Bank által a napokban közzétett, a negyedik negyedévre vonatkozó adatokból
2007. április 17. kedd 10:58 - Hírextra
2006 negyedik negyedévében a Magyarországra látogató külföldiek 889 millió eurót költöttek turisztikai szolgáltatásokra. Ez az összeg 38,9%-kal meghaladja a 2005. év azonos időszakának eredményét. A magyarok által külföldön elköltött összeg ennél kisebb mértékben, 28,7%-kal emelkedett és 520 millió eurót tett ki, így a turizmus devizaegyenlege 2006 utolsó negyedévében 56,4%-kal nőtt.

A teljes 2006. évet tekintve 4,8%-kal, 3,6 milliárd euróra nőtt a külföldiek által turisztikai szolgáltatásokra elköltött összeg. Ugyanakkor a belföldi turizmus bővülése mellett a magyarok által külföldön elköltött összeg jelentősen csökkent: a kiutazó magyarok 2,1 milliárd eurót fordítottak utazásaikra, amely összeg csaknem 11%-kal kevesebb a 2005-ösnél. Ennek eredményeként a turisztikai egyenleg igen jelentős, 38,9%-os növekedést mutatott - ismerteti a Magyar Turizmus Zrt tájékoztatója.
Forrás: euractiv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását