2024. május 19. - Ivó, Milán

Szili szerint újra felütötte fejét a rasszizmus

Antiszemitizmus és a faji erőszak elleni fellépésre szólította fel az embereket Szili Katalin, a Holokauszt emléknapja alkalmából rendezett szabadtéri koncerten a Terrorháza Múzeum előtt, vasárnap délután.
2007. április 16. hétfő 09:41 - Hírextra
A 1944-es népirtás óta senki sem zsidózhat, cigányozhat büntetlenül "még ha néhol ezt meg is engedik" - jelentette ki az Országgyűlés elnöke a több mint száz összegyűlt előtt.

A náci vészkorszak fordulópont volt az emberi szenvedés történetében, amelyhez foghatót soha senki nem látott még. A ma emberének újra és újra meg kell emlékeznie a borzalmakról, megakadályoznia azok visszatérését - fogalmazott Szili Katalin.

A Házelnök szerint Európában újra felütötte fejét a rasszizmus. A múlt tudatosítása ezért, nemcsak erkölcsi kötelesség, hanem a jövő érdekében tanúsított felelősség is - tette hozzá.

A következő nemzedéket a politikus szerint meg kell tanítani arra, hogy az alapvető emberi értékek védelmében mindig fel kell emelni a hangjukat. Ha nem teszünk az elnyomás és az idegengyűlölet ellen, előbb a szegregáció, majd a megaláztatás, végül pedig a kiirtás következik - hangsúlyozta Szili Katalin.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását