2023. június 2. - Kármen, Anita

Dagad a sztrájk

Csütörtökön kiszélesedett a Deutsche Telekom dolgozóinak munkabeszüntetési akciója: a szerdán ezer ember részvételével több helyszínen kezdődött figyelmeztető sztrájk után csütörtökön országosan már 8 ezren tették le a munkát.
2007. április 12. csütörtök 23:03 - Hírextra
A figyelmeztető sztrájkot a ver.di német szakszervezeti szövetség hirdette meg, tiltakozásul a Deutsche Telekom tervezett átalakításáról, mintegy 50 ezer dolgozó kiszervezéséről.

René Obermann vezérigazgató a T-com vezetékes részleg teljes szétdarabolását tervezi, majd egy önálló társaság létrehozását - ez lenne a T-Service -, amelybe a T-Comból, a T-Systemsből és a T-Mobile-ból mintegy 25 ezer dolgozót tömörítenének, de a teljes állományi létszám elérné az 50 ezer főt. A heti munkaidő az eddig 34 óra helyett 38 óra lenne itt.

A T-Service-ben többek bére még a korábbi 60 százalékát sem érné el. A cég pénzügyi vezetője szerint ugyanis az itt újonnan munkát kezdő műszakiak fizetését a korábbi 34 ezer helyett évi 20 ezer euróban állapítanák meg.

A változtatások végrehajtásával mintegy 900 millió eurót akar megtakarítani a konszern vezetése. A tárgyalások csütörtökön és pénteken folytatódnak, mindamellett a vezetés végig akarja vinni az átalakítás programját, még akkor is, ha erre a szakszervezet nem adja áldását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását