2024. május 2. - Zsigmond

Alelnökjelölti kakaskodás

Pokorni Zoltán szerint alternatívát, programot és kormányzókészséget kell felmutatnia a Fidesznek, Varga Mihály szeretné, ha több szakpolitikai kérdéssel foglalkozna az ellenzéki párt. A Heti Válasz hetilap és a Népszabadság napilap csütörtökön közölt int
2007. április 12. csütörtök 12:51 - Hírextra
Pokorni Zoltán azt mondta: a Fidesznek nem a kormány munkájára kellene reagálnia, hanem "az ország gondjait szem előtt tartva" kellene meghatározni a teendőket, és felelős társadalompolitikára van szükség. Varga Mihály arra a kérdésre, miért akar ismét a Fidesz alelnöke lenni, azt válaszolta: "az őszödi beszéd óta - érthető okból - túl nagy hangsúlyt kapnak a belpolitikai kérdések, és kevesebb idő jut a gazdasági ügyekre."

Pokorni Zoltán szerint a politikusok hitelessége sosem látott módon zuhant az elmúlt években, s ez befolyásolta a Fidesz megítélését. Ezt a politikusok is érzik, ezért próbálják meg az emberektől eltávolodást bulvárosodással ellensúlyozni - tette hozzá. A politikai marketing szükséges eszköz, de ma Magyarországon nem ezt látjuk, hanem marketingpolitikát: sokszor nincs cél, tartalom, a politika lózungokkal dolgozik - mondta Pokorni Zoltán. A Fidesz alelnöke úgy vélte, ha az MSZP újra Gyurcsány Ferencet indítja miniszterelnök-jelöltként, akkor nem kétséges a kormány bukása.

A gazdaságpolitikai kérdéseket érintve Pokorni kiemelte: elsősorban nem az ellátórendszereket kell "reformálgatni", hiszen nem azok okozzák a pénzhiányt; sokkal inkább az államadósság. Elsősorban tehát az adósságcsapdából kell kikeveredni, amihez hiteles, átgondolt gazdaságpolitikára van szükség - fűzte hozzá.

Varga Mihály szerint a minden területet érintő adócsökkentés helyett ma már célzott adócsökkentésre van szükség Magyarországon, amely a munka terheit és a gyermeknevelést segítő kedvezményekre épül. "Nem az a fontos, hogy a radikális szó kikerül a Fidesz gazdasági programjából. A hangsúly az adócsökkentésen van. (...) Amíg a kormány büntetni akar, és a szankcióktól várja, hogy befolyjanak az adók, addig a Fidesz ösztönözni kíván, és azt mondja: tegyük érdekeltté az embereket abban, hogy befizessék az adót" - nyilatkozta a Fidesz másik alelnöke.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását