2024. május 2. - Zsigmond

"A Fidesz kérjen bocsánatot"

Fidesznek és Lázár Jánosnak le kell vonnia a konzekvenciákat a történtekből és az a minimum, hogy nyilvánosan megkövetik azokat, akiket alaptalanul súlyos váddal illettek - közölte Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.
2007. április 12. csütörtök 09:02 - Hírextra
Az első szó a részvété és az együttérzésé, hiszen elhunyt egy ember, akit gyászol a családja, gyászolnak az ismerősei, ugyanakkor mélységesen elítélendő, súlyosan kegyeletsértő, hogy a Fidesz frakciója és Lázár János fideszes képviselő-polgármester egy halálesetből politikai ügyet akarnak kreálni - mondta az államtitkár.

Hozzátette: a Fidesz politikusai három órával a haláleset után, a tények konkrét ismerete nélkül mondtak politikai ítéletet. Gál J. Zoltán véleménye szerint mára az is kiderült, hogy előre megírt politikai forgatókönyv alapján beszéltek, és amit állítottak, az utólag sem bizonyult igaznak.

Hangsúlyozta: a sürgősségi betegellátás minden kórháznak alapvető kötelessége, ezt sem szakmai, sem anyagi sem pedig politikai okokból nem tagadhatja meg senki. "A Fidesz és Lázár János vádjaival szemben így az egészen bizonyosan kijelenthető, hogy a mindszenti beteg halálának és az április 1-je után életbe lépett változásoknak nincs közük egymáshoz" - szögezte le az államtitkár, majd hozzátette: azt pedig csak remélni lehet, hogy a politikai felelőtlenség nem járult hozzá a tragédiához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását