2024. május 9. - Gergely

44 jogosítvány bánta eddig a húsvéti autóvezetést

Eddig összesen tizennégy ittas vezetőt állított elő a rendőrség a fővárosban abból a 220 megbírságolt gépkocsivezetőből, akiket a fővárosi rendőrök ellenőriztek az elmúlt két napban - mondta a Budapesti Rendőrfőkapitányság (BRFK) sajtóügyelete.
2007. április 9. hétfő 15:07 - Hírextra
Kormos Endre elmondta: vasárnap, a déli órákig - az ellenőrzés kezdetétől - összesen több mint 2000 autót ellenőrzött a BRFK, akik közül 220 autóvezető bírságoltak meg, s 14 sofőrt kaptak ittas vezetésen.

A sajtóügyeletes közölte: húsz esetben gyorshajtás miatt kellett a bírságot kiszabni, bár - tette hozzá Kormos Endre - kirívó gyorsaságot nem tapasztaltak a rendőrök.

A bírságok okai között Kormos Endre említette még, hogy nem volt kapcsolva a biztonsági öv, vagy gyermekülés nélkül utazott kiskorú a gépkocsiban.

A BRFK pénteken jelentette be, hogy jövő vasárnapig fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tart a fővárosban. Az ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék az ittas járművezetőket és a gyorshajtókat.

Kormos Endre elmondta: vasárnap az ellenőrzések este nyolc órától hajnali három óráig folytatódnak.

Az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK) országszerte végrehajtott húsvéti ellenőrzési akciójának első napján, szombaton 205 ittas vezetőt találtak és bírságoltak meg a rendőrök, akik közül 44 személynek azonnal elvették a jogosítványát - közölte az ORFK közlekedésrendészeti főosztályvezetője Pausz Ferenc.

Elmondta: a rendőrök összesen csaknem 16200 járművet ellenőriztek.

Pausz Ferenc arról is beszámolt, hogy szombaton egy halálos baleset volt, 24-en sérültek meg súlyosan, míg 35-en könnyebb sérüléseket szenvedtek közlekedési baleset miatt. A szakember szerint ezek az adatok kedvezőbbek, mint ami jellemző egy átlagos szombati napon. A hétvége első napján átlagosan két-három személy veszíti életét az utakon - tette hozzá.

Az ORFK főosztályvezetője elmondta: az ORFK a szombaton megkezdett országos akcióját a jövő hét közepéig, szerda estig folytatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását