2024. május 5. - Györgyi

Az UEFA sportrendőrséget tervez

A következő szezontól egy határokon átívelő sportrendőrséget szeretne bevetni a kontinentális kupamérkőzések biztosítására az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).
2007. április 7. szombat 21:37 - Hírextra
"Azon dolgozunk, hogy minél hamarabb megkezdhesse munkáját ez a rendfenntartó erő, így talán jobban sikerül megfékeznünk a szurkolói erőszakot a stadionokban" - mondta a The Daily Telegraph című brit lapnak a szervezet egyik névtelenségbe burkolózó vezetője.

Ezen a héten két angol csapat drukkerei is összetűzésbe kerültek a helyi rendőrséggel, a Bajnokok Ligájában érdekelt Manchester United szimpatizánsai Rómában, az UEFA Kupában játszó Tottenham Hotspur szurkolói pedig Sevillában, de mindkét klub úgy véli: a rendfenntartók fellépése eltúlzott volt. Nemrégiben Michel Platini, az UEFA elnöke is úgy nyilatkozott: eljött az ideje egy nemzetközi sportrendőrség létrehozásának és erről már tárgyalt is Jose Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság vezetőjével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását