2024. május 9. - Gergely

Fokozott közúti ellenőrzés a hétvégén

Fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tart a Budapesti Rendőr-főkapitányság a fővárosban jövő vasárnapig; az ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék az ittas járművezetőket és a gyorshajtókat - közölte a rendőrség.
2007. április 6. péntek 09:20 - Hírextra
Figyelmet fordítanak az agresszív és más, a közlekedőket irritáló szabálysértők forgalomból történő kiemelésére és az eltulajdonított gépjárművek felderítésére is - írják közleményükben. Az autósok szinte folyamatosan számíthatnak a közlekedésbiztonsági ellenőrzésre a forgalmasabb útvonalakon és csomópontoknál, de a városból kivezető főbb útvonalakon is lesznek mozgó ellenőrzések és sebességmérések.

A rendőrség tájékoztatása szerint az elmúlt években ilyen mértékű közlekedésbiztonsági ellenőrzésre a fővárosban nem került sor, az akciótól azt várják, hogy kevesebb közúti közlekedési balesetek következik be az akció miatt.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják: a húsvéti ünnepek során még mindig előfordul, hogy néhány járművezető ittasan ül a volánhoz, így nehezen tolerálják a többi járművezető lassúbb, ügyetlenebb vezetési stílusát és gyakoribbá válnak az agresszív megnyilvánulások a különböző forgalmi helyzetekben. Az ittas járművezető nemcsak saját életét és testi épségét, hanem a többi közlekedő biztonságát is nagymértékben veszélyezteti - írják.

Budapesten az elmúlt években csökkent az ittas járművezetők által okozott balesetek száma: a halálos kimenetelűek jelentős mértékben csökkentek, a súlyos sérüléssel végződőek már csak kisebb mértékben, azonban a könnyű kimenetelű baleseteknél növekedés tapasztalható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását