2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Lengyelország agresszívabban válaszol az őt ért támadásokra

Lengyelország agresszívabb fellépésre kényszerülhet Irakban, válaszul a támaszpontját ért támadásokra - jelentette ki csütörtökön Lech Kaczynski lengyel elnök.
2007. április 6. péntek 07:49 - Hírextra
"A táborunkat egy ideje rendszeresen lövik, ezért esetleg támadóbbra változtatjuk meg (a küldetés) jellegét... Ha valaki azt hiszi, hogy ilyen módon ki lehet űzni Lengyelországot Irakból, az téved" - mondta, de arra nem utalt, hogy növelnék a küldetésben részt vevő katonák létszámát. Lengyelország jelenleg mintegy 900 katonát állomásoztat Irakban, akik főként kiképző, helyreállító és járőrözési feladatokat látnak el a délkeleti Díváníja város térségében.

A lengyel hírügynökség csütörtökön Waldemar Skrzypczak lengyel hadseregparancsnokot idézve azt jelentette, hogy több katonára lenne szükség a feladatok ellátásához.

"A hadosztályparancsnoknak több harcoló alakulatot kell adni" - mondta, miután a helyszínen tájékozódott. A hírügynökség hasonló kijelentést idézett a hadsereg összfegyvernemi parancsnokától, Henryk Tacik tábornoktól, aki azt mondta, hogy megfontolandó a kontingens létszámának növelése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását