2024. április 28. - Valéria

Jutalom Mészáros Mártának a Női Filmek Fesztiválján

Mészáros Márta lesz a díszvendég Szöulban, a Női Filmek Fesztiválján. A rendezvényen a magyar rendezőt munkássága elismeréseként emlékéremmel jutalmazzák - közölte a Magyar Filmunió.
2007. április 5. csütörtök 07:02 - Hírextra
A Kossuth-díjas, érdemes művész személyesen veszi át az elismerést csütörtökön, a fesztivál ünnepélyes megnyitóján Dél-Korea fővárosában - tájékoztatta a filmunió képviseletében Papp Csaba az MTI-t. Az április 12-ig tartó filmszemle mottója: "Női szemmel nézve". A Tata Amaral brazil filmrendezőnő Antonia című filmjével nyitó fesztivál Fókusz programjában Mészáros Márta emblematikus alkotásait tűzik műsorra.

A szöuli közönség az összegzés szerint megtekintheti egyebek mellett az 1975-ben, Berlinben Arany Medve-díjjal jutalmazott Örökbefogadás című filmet, és a Cannes-ban a zsűri különdíját elnyert Napló gyermekeimnek (1982) című alkotást.

Az 1997-ben alapított dél-koreai filmfesztivál életműveket bemutató sorozatában eddig többek között Agnes Varda, Vera Chytilova és Marleen Gorris munkássága volt már látható. Mészáros Márta életművét nemrég a berlini filmfesztivál Kamera-díjával ismerték el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását