2024. április 18. - Andrea, Ilma

Antiszociális ovisok

Rosszat tesz a gyerekeknek, ha sok időt töltenek az óvodában - derül ki egy brit kutatásból. Az óvodások ugyanis nyugtalanabbak és esetenként antiszociálisan viselkednek.
2007. április 5. csütörtök 13:55 - Hírextra
A brit kormány 370 millió fontot (13,5 milliárd forint) költött arra a tervre, amelynek célja az volt, hogy a kisgyerekes szülőket rávegyék a munkaerőpiacra való visszatérésre, mondván: csemetéik jó kezekben vannak az óvodákban is.

Egy felmérés azonban azt mutatja, hogy nem jó, ha a gyerekek túl sok időt töltenek az oviban, egyre többen válnak ugyanis antiszociálissá.

A kutatás persze az óvodába járás pozitívumait is felsorolja: a csemeték magabiztosabbak lehetnek és gyorsabban fejlődnek, ha nagyobb társaikkal vannak együtt.

Emellett azonban találtak példát erőszakoskodásra, kötekedésre, hatalmaskodásra, a gyerekek egy része pedig feszültté válik, mert nem figyelnek rá oda eléggé.

Az is sokat számít persze, hogy milyen az az óvoda, ahová a gyerek jár: a jó fekvésű, tágas, jól felszerelt intézményekben, ahol megfelelően képzett személyzet foglalkozik a kicsikkel, kevésbé fordul elő ilyesmi.

Az sem mindegy, milyen családból érkezik a gyerek az óvodába. A kutatás szerint, ha a kicsi szülei munkanélküliek, akkor a csemete kevésbé működik majd együtt és barátkozik a többiekkel, ellentétben a dolgozó szülők gyermekeivel.

Egyes vélemények szerint a gyerekek óvodába adása és a szülők bíztatása a munkába való visszatérésre aláássa a családi értékeket.

Alan Johson oktatási miniszter ugyanakkor úgy véli: nevetségesek azok az érvek, miszerint a munkát vállaló anyák magukra hagyják a gyermekeiket, közölte az Inforádió.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását