2024. május 20. - Bernát, Felícia

Egy új világ tagja lett a Malév

A oneworld légiszövetség legjelentősebb bővítéseként április elsején a Malév a szövetség teljes jogú tagjává vált, a Japan Airlines (JAL), és a Royal Jordanian légitársaságokkal együtt.
2007. április 1. vasárnap 14:01 - Hírextra
A három csatlakozó légitársaság ezentúl teljes jogú tagként nyújtja utasai számára a szövetség összes szolgáltatását és előnyét. A oneworld az egyetlen olyan globális légiszövetség, amely már két éve biztosítja összes partnere járatán az elektronikus jegyvásárlás lehetőségét, így a szövetség tagjaival utazóknak átszállás esetén sem kell hagyományos papírjegyet vásárolniuk.

Ezzel egy időben hét másik légitársaság - a LAN Argentina, a LAN Ecuador, valamint a JAL leányvállalatai, a JALways, a Japan Asia Airways, a JAL Express, a J-AIR és a Japan Transocean Air - leányvállalatként csatlakoztak a szövetséghez.

A jelenlegi bővítéssel a oneworld szövetséghez tartozó légitársaságok járatai a korábbinál százzal több, összesen 700 repülőtérről közlekednek a világ 150 országából.

Ez a szövetségen belül napi 9 ezer felszállást jelent, ezerrel többet, mint a mostani bővítés előtt. Az utasok száma 65 millióval 315 millióra bővül, a szövetséghez tartozó légitársaságok alkalmazottainak száma eléri a 265 ezret. A szövetség éves bevétele 90 milliárd amerikai dollár lesz, 30 százalékkal több, mint tavaly.

John McCulloch, az oneworld első számú vezetője a közlemény szerint történelmi jelentőségűnek nevezte a bővítést a szövetség, az új tagok és utasaik számára. Hozzátette: az új tagok belépésével a oneworld kiterjeszti szolgáltatásait a világ három leggyorsabban fejlődő régiójára "A Malév csatlakozásával a szövetség új utazói kör és piac felé nyit, még szélesebb körű szolgáltatást biztosítva ügyfeleinek." - idézte a Malév vezérigazgatóját Gönci Jánost a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását