2024. május 16. - Mózes, Botond

Az új SZDSZ ügyvivők

Megválasztotta az ügyvivő testület új tagjait az SZDSZ küldöttgyűlése: Fodor Gábor, (485) Horn Gábor(408) Wittinghoff Tamás (350), Weinek Leonárd (337), Gulyás József (331), Demszky Gábor (322), Magyar Bálint (300), John Emese (283), Világosi Gábor (276),
2007. április 1. vasárnap 09:50 - Hírextra
Az új ügyvivőknek az új pártelnök Kóka János gratulált, aki elmondta: az ügyvivő testület tagjait a pártvezetés részének tekinti.

Véleménye szerint az ügyvivőválasztás üzenete ugyanaz, mint az elnökválasztásnak: azoknak a csapatoknak, amelyek ma különböző elnökjelölteket támogattak, együtt kell működniük. Megköszönte azoknak a munkáját, akik eddig a testület tagjai voltak, név szerint említette Pető Ivánt, Csőzik Lászlót, Kis Zoltánt, Sándor Klárát, Eörsi Mátyást. Hozzátette: őket is szeretné bevonni a közös munkába.

Külön beszélt Kuncze Gáborról, akinek ismét megköszönte eddigi pártelnöki munkáját is. Kuncze, Pető és Csőzik nem indult a választáson. Mint mondta, az üt-nek javaslatot fog tenni: hozzanak létre egy fővárosi és egy vidéki kabinetet annak érdekében, hogy a központi döntések azonnal megjelenhessenek vidéken, és a vidék illetve a főváros befolyásolni tudja az SZDSZ vezetésének döntéseit. Szükség van arra is, hogy a párt fogadja el politikai stratégiáját, amely mentén irányítják a pártot a következő két évben - jelentette ki.

Mindenkit arra kért, aki ma az SZDSZ-ben dolgozik, hogy tekintsék folyamatosnak a munkájukat, mert számít a segítségükre. Az ügyvivők megválasztása után ellenőrizték a küldöttgyűlés határozatképességét, amely a napi legmagasabb regisztrált létszám 50 százaléka. Ennél többen, 437-en voltak jelen, a küldöttgyűlés az országos tanács húsz tagjának megválasztásával fejeződik be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását