2024. április 28. - Valéria

A hiúság halálhoz vezethet

A fiatal nőkre leselkedik leginkább a bőrrák veszélye. Évente félezer ember hal meg itthon a betegségben és a halálozási lista első helyén a 20-30 éves nők állnak, a 30-35 évesek körében pedig ez a kór a második helyet foglalja el - olvasható a Vasárnap R
2007. április 1. vasárnap 13:01 - Hírextra
A Magyar Dermatológiai Társulat szekcióvezetője a lapnak elmondta, hogy évente csaknem kétezer új melanomás beteget regisztrálnak Magyarországon. Oláh Judit szerint az emberek nem veszik komolyan a bőrrák veszélyét. A melanoma esélyét nagymértékben növeli a túlzott napozás, a szoláriumozás, a világos bőr és a sok anyajegy - fűzte hozzá.
Szakemberek szerint évente egyszer érdemes átnézetni az anyajegyeket - ehhez háziorvosi beutaló sem kell -, de a bőrön talált bármilyen apró elváltozással bőrgyógyászhoz kell menni.

Az utóbbi évtizedekben robbanásszerűen megnőtt a betegek száma világszerte. Európában és Amerikában minden 100 ezer lakosból 15-17 embernél diagnosztizáltak melanomát, Ausztráliában ez az arány 30 százalék. A világon az összes rákos megbetegedés negyven százalékát a bőrrák teszi ki.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását